5 Sminktips för nybörjare

  5 Sminktips för nybörjare

  5 Sminktips för nybörjare

  Vi alla har varit nybörjare. Det är inte lätt att vara nybörjare, därför är våra borstar designade för att göra jobbet lättare åt dig. De tar upp lagom mycket produkt, blandar jämt ut, framhäver och skapar skuggor åt dig. Vi tänkte ge våra bästa tips till dig som vill förbättra din sminkrutin utan behöva lägga för mycket tid. 

  1: Ha rätt borstar (minst 3 st) i sminkväskan

  Vi rekommenderar att minst ha 3 stycken ansiktsborstar och 2 stycken ögonborstar hemma. Hickaps borste 112, 203, 303, 307 och 309 är några av det borstar vi skulle rekommendera mest till en nybörjare. 

  2. Sminka dig framför fönstret för att undvika en ojämn bas

  En jämn bas är det viktigaste i en sminkning då det är stora och synliga områden på ansiktet som lätt kan se annorlunda ut i olika ljus. Sminka dig framför ett fönster så du får ett jämnt ljus över ansiktet och du har så få skuggor som möjligt för att undvika vilseledning i mängden produkt du applicerar på olika områden. Viktigt är även att ha en bra grund med återfuktning på huden innan du applicerar sminket då det kan bli ojämnt om du är mer eller mindre återfuktad på olika områden i ansiktet.

  3. Använd (nästan) alltid puderprodukter efter flytande produkter 

  Använder du en flytande produkt måste du nästan alltid därefter lägga någon form av puderprodukt. Varför då tänker du? Jo, eftersom huden kan ha svårt att dra åt sig all den tunga flytande produkten. Då behöver du fästa produkten på huden för att den ska stanna kvar. Du tar även bort många av dem snygga skuggorna i ansiktet med flytande produkt, och dessa vill du framhäva igen med en puderprodukt på översta lagret.

  4. Ha ALDRIG smutsiga sminkborstar

  Om du använder dina borstar dagligen bör du tvätta dina borstar minst en gång i veckan. Tar du inte hand om dina borstar kommer sminket bli ojämnt och huden få mer bakterier i sig som kommer skapa orenheter i huden. Följ våra steg om hur man tvättar borstarna HÄR.

  5. Olika ansiktsformer kräver olika typer av sminkning

  Alla människor har olika former och storlekar vilket gör att vi behöver olika tekniker för att få önskat resultat. Ta en spegel framför dig och försök måla av din ansiktsform på ett papper. Du kanske blir förvånad över din ojämna ovala ansiktsform. Vi har oftast mer ojämn huvudform än vad vi tror. När du har en bild över din ansiktsform har du lättare att se vart på ansiktet du ska jobba, och vad du vill forma eller framhäva. Det är roligt att vi är olika, så testa dig fram och se vad du tycker är fint på dig.


  Wilma Holmqvist 
  Utbildad makeup-artist.