Vanliga frågor

  Har du frågor om din beställning? Letar du efter extra produktinformation? Kolla in vanliga frågor som våra kunder ställer och hitta svaret du söker.

  Fraktinformation

  Det beror på vilket fraktsätt du väljer i kassan. Inom Sverige levererar vi vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar. Utanför Sverige tar det 2-7 arbetsdagar. 

  En av våra medarbetare hjälper dig gärna med din order, kontakta oss på info@hickap.com.

  Returer

  För att ångra ett köp maila oss på info@hickap.com med vilket ordernummer det gäller. Är det i direkt samband med orderläggningen brukar detta sällan vara ett bekymmer. Är det däremot en längre stund från att du lagt ordern till att du vill ångra köpet kan din order redan vara packad och skickad. Vårt lager kommer göra allt de kan för att stoppa ordern men kan i vissa fall redan hunnit skeppas. Vårt lager hanterar tusentals order varje dag så ibland kan det bli svårt att stoppa en order som legat en längre stund.

  Om en order hunnit skickas eller du mottagit din order och vill ångra ditt köp går detta naturligtvis bra. Läs mer under ångerrätt. Tänk på att fraktkostnad tur och kostnaden för retur kommer att dras från det belopp som återbetalas. Även om ångrandet görs med bara några timmar från orderläggningen. Kostnaden för att stoppa en order som redan skickats är högre än en returkostnad.

  Ångerrätten gäller fortfarande bara vid oanvända borstar och produkter.

  Returer sker på din egen bekostnad förutom om varan är defekt eller vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket. Kontakta oss på info@hickap.com

  Det kan tyvärr hända ovarsam hantering i frakten vilket kan leda till att produktens livslängd förkortas. Vi kan inte heller veta hur de hanteras efter mottagande. Därför ser vi gärna att man kontrollerar sina produkter noga vid mottagande/uppackande så att inget hänt under frakten. Vid köp av sminkborstar bör man även kolla extra under de första 30 dagarna från mottagandet och sköta borstarna frekvent. Skulle dolda skador uppenbara sig gör de det under normala frekvent användning de första 30 dagarna. Vi kan då skicka ut ny vara eller återbetala upp till och med produktens värde. Obs! Fraktkostnader ersätts normalt inte. Skulle dolda fel visa sig efter 30 dagar kan vi bara erbjuda ersättningsvärde upp till och med varans värde på framtida köp, s.k. store credit. Maila oss på info@hickap.com så löser vi ärendet. 

  Alla byten hanteras som en retur där beloppet på varan krediteras och du som kund får lägga en ny order.

  Kontakta oss på info@hickap.com så löser vi en ny/korrekt vara så snabbt som möjligt!

  Min order

  Kontakta oss på info@hickap.com med dina funderingar så hjälper vi dig så snabbt vi kan.

  Alla betalningar sker säkert via kort, Klarna och Swish.

  När du gör ett köp via hickap.com skickar vi dig ett bekräftelsemail med detaljer. Om du inte fått något mail inom 24 timmar efter ditt köp, kontakta oss på info@hickap.com

  Du måste vara snabb! Om du vill ändra din beställning, kontakta oss så snabbt som möjligt. Vi är ganska snabba med att packa din order och den kan bara ändras så länge som din beställning inte redan har skickats.

  Produktfrågor - Hudvården

  Alla produkter är dermatologiskt testade på känslig hud och passar alla hudtyper om inget annat anges.

  Ja, alla produkter är 100% veganska.

  Ja, alla produkter är fria från PFAS, silikon, sulfat och paraben.

  Hickaps hudvårdsprodukter bygger på återfuktande, skyddande och balanserande ingredienser vilket huden mår bra utav även under graviditet då torrhet och extra känslighet är vanligt. Även de produkter som innehåller milt exfolierande syror är så pass skonsamma att kan användas om du är gravid. De flesta produkter är dessutom parfymfria. Om du som gravid helt vill undvika parfym är Hydra-Hyaluronic 24H Dream Cream, Honey Glow Priming Moisturizer, It’s All Clear Cleansing Gel, Moisture Release Face Mist och Preppy Prime Setting Spray milt parfymerade.

  Hickaps produkter är utvecklade för alla som önskar en stressfri skönhetsrutin som förknippas med glädje och motivation. Att ta hand om sin hud och sig själv ska vara lustfyllt och ge energi.

  Alla produkter är parfymfria eller väldigt milt parfymerade.

  Vi är hemskt ledsna om du fått en oönskad reaktion från någon av våra produkter.

  Hickaps hudvårdsprodukter är testade och klassade som hudvänliga (även för känslig hud) enligt den EU- godkända standarden Cosmetics Europe (f.d. COLIPA). Testerna är gjorda under översyn av dermatolog och inga djurförsök förekommer.

  Samtliga produkter är godkända i EU och tillverkade enligt GMP (Good Manufacturing Practice) – en standard som tillförsäkrar trygghet, säkra ingredienser och god kvalitetskontroll.

  Vårt mål är att skapa produkter som är så snälla mot huden att ingen som använder Hickap ska uppleva irritation eller obehag.


  Om du trots detta upplever att din hud reagerar när du använder Hickaps produkter bör du genast sluta använda dem. Om obehagen kvarstår en längre tid bör du kontakta en hudläkare.


  Reaktionen kan ha många olika orsaker, men sannolikt är du överkänslig mot någon av ingredienserna i produkten.

  Om du vet med dig att du har känslig hud kan det vara klokt att testa hudvårdsprodukter i armvecket innan du använder dem i ansiktet.

  Produktfrågor - Sminkborstar

  Ja det är de. Våra sminkborstar är inte tillverkade av djurhår.

  Hickaps borstar med högkvalitativa syntetiska strån fungerar minst lika bra som borstar med hår från djur. Här är några av fördelarna med att använda en syntetisk sminkborste:

  • De är lättare att rengöra.
  • De syntetiska håren stöter bort bakterier och smuts bättre.
  • Den är allergivänlig. Många människor är allergiska mot olika typer av djurhår.
  • En syntetisk borste tappar mindre hår och håller därmed betydligt längre.
  • De fungerar både med flytande- och puderbaserade produkter.

  Handtaget är gjort av björk och aluminium. Borsthåret av syntetiskt hår (taklon). 

  Ja de är allergivänliga, till skillnad från djurhårsborstar. 

  Ja alla våra produkter är helt animal cruelty-free. 

  Alla våra sminkborstar är veganska, vilket gör att de kan tvättas med tvål och diskmedel. Tvätta helst inte med schampo då detta inte rengör sminkborsten lika bra. Rengör med tvålen eller diskmedlet ordentligt och skölj sedan under ljummet vatten. Håll borsten nedåt under kranen så att inte för mycket vatten kommer in i skaftet då limmet som håller fast borsten kan lösas upp. Torka sedan borsten liggande på en handduk.

  Övriga frågor

  Hickap.com är en onlinebutik och har ingen fysisk butik tillgänglig för kunder att besöka.

  En av våra vänliga medarbetare hjälper dig gärna med din fråga, maila oss på info@hickap.com

  Har du några andra frågor?

  Skicka in din fråga här så hjälper en av våra vänliga medarbetare dig.

  Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.