Så tvättar du dina sminkborstar (4 Steg)

  Så tvättar du dina sminkborstar (4 Steg)

  Så tvättar du dina sminkborstar

  Det är viktigt att ta hand om sina sminkborstar för att de ska hålla längre och för att få en så hygienisk smink-rutin som möjligt. Detta är en rutin som många tycker är jobbig men eftersom den är otroligt viktig för dig och dina sminkpenslar så är vårt tips göra det till en lite mysigare stund. Tillexempel kan du tända några ljus och slå på en podd eller musik och automatiskt blir din lilla rutin inte så jobbig längre. I efterhand kommer du garanterat tycka att det är värt tiden när du dagen efter får sminka dig med sminkborstarna som känns nya, fräscha och mjuka igen. 

  Om du använder dina sminkborstar varje dag rekommenderar vi att du tvättar dessa minst en gång i veckan för att få en så hygienisk smink-rutin som möjligt. De två viktigaste sakerna att tänka på är vad du tvättar dem med och att du får ut all rengöring ur borsten när du sedan ska läggen den på tork. 

  Steg 1: Handuk, bunke och tvål 

  Ta fram en handduk samt en bunke med tvål/diskmedel och vatten i. Hickaps alla borstar är helt veganska, vilket gör att de kan tvättas med både tvål och diskmedel. Tvätta helst inte med schampo då detta inte rengör sminkborsten lika bra.

  Steg 2. Vik handduken 

  Vik handduken så du får en kant som du sedan kan placera borstarna på när du har rengjort dem.

  STEG 3. Rengör borsten med tvålen och skölj sedan borsten med ljummet vatten. 

  Rengör borsten med tvålen och skölj sedan borsten med ljummet vatten. Upprepa rengöringen tills du ser att borsten är ren och produkt ej kommer ur borsten. Undvik att få vatten på skaftet genom att hålla borsten nedåt, då limmet i skaftet kan lösas upp om vatten kommer in.

  STEG 4. Torka sedan av sminkborsten 

  Placera den på handduken med borsthåren nedåt så vattnet ej rinner in i skaftet.Låt borstarna torka under natten så du är redo att använda dina nya fräscha borstar till smink-rutinen morgonen efter.


  Wilma Holmqvist 
  Utbildad makeup-artist.